blogpost

Hvem er vi?

Lars Ebbesen

Hvem er det som skal ut på dette eventyret?


Norsk Navigasjon

Vi var tre kamerater på jakt. I en pause i jakta i 2001 ble vi sittende på en tømmerlund. En av jegerne var ivrig til å bruke GPS. Vi fant ut at dette må være noe for flere enn oss og begynte å importere GPS til venner og bekjente. Etter kort tid fikk vi en forhandleravtale og vi satte opp en nettbutikk som ble en kjempesuksess, forteller daglig leder i Norsk Navigasjon, Jan Ivar Sandnes som er en av de tre på tømmerlunnen. Etter at nettbutikken var registrert på søkemotorene tok salget av. Butikken solgte for mer enn hundre tusen kroner i måneden de første sju månedene i drift. På kort tid var GPS-butikken landets største leverandør av håndholdt GPS.

Bilde Bildetekst
 
 

Siden har selskapet utviklet seg. I 2002 ble det ansatt folk og det hele utviklet seg fra å være en hobby til å bli bedrift. I april 2003 ble GPS Learning lansert og omsetningen gjorde ett byks fra knapt tre til nesten åtte millioner kroner. GPS Learning er et opplæringsprogram for nye brukere av GPS som vi fikk kontrakt med norske importørene til å levere sammen med nye GPSer.

 

I 2004 startet satsningen på løsninger for kommunal sektor, med logistikkløsning for innsamling og håndtering av husholdningsavfall som første produkt. I 2008 startet utviklingen på lignende produkter for energibransjen. Veksten i bedriften skjer ikke på hardware lenger. Den trappes ned og styres mer i retning av det profesjonelle markedet. Norsk Navigasjon er i dag en bedrift med 14 ansatte, og har i dag hovedkontor på Snåsa og kontorer på Steinkjer og i Trondheim. Bedriften er medeier i flere bedrifter og satser betydelig på forskning og utvikling sammen med seriøse partnere.

 

Forretningsideen i dag er å utvikle og levere åpne løsninger og tjenester basert på det fremste innen lokasjonsbasert teknologi og dens anvendelsesmuligheter. Selskapet henvender seg til markedet med effektive og lønnsomme bransjesystemer med tilhørende arbeidsprosesser. Selskapet er i dag mest kjent for sine løsninger for avfallsbransjen for kommuner og interkommunale selskaper.

 

Norsk Navigasjon er en gruppe av små innovative selskap med Norsk Navigasjon Holding AS som eier alle selskapene. Innovasjon og utvikling kjennetegner hele selskapsstrukturen.

Kommentarer


64°14′47″N 12°22′55″E

Nyttige fakta

Jan Ivar Sandnes (co-gründer og leder), er Snåsamannen (ikke ham – en av de andre) som sammen med rådyrjaktlaget lot seg inspirere av de første GPS-ene til å effektivisere og kvalitetssikre renovasjonsbransjen. I tillegg til en serie andre fremtidsrettede jern i ilden er han primus motor for Reach your goals-prosjektet. 


Relevante poster