blogpost

Trening Trivsel Samhold

Lars Ebbesen

I 2011 – på dagen 100 år etter Amundsen – nådde vår lille Snåsa-bedrift Norsk Navigasjon Sydpolen med hjelp fra Børge Ousland.


I 2011 – på dagen 100 år etter Amundsen – nådde vår lille Snåsa-bedrift Norsk Navigasjon (NN) Sydpolen med hjelp fra Børge Ousland. «Det markerte 10 års dagen til bedriften, avslutningen på et 4-års vellykket prosjekt for trening, trivsel og samhold (TTS) med intens innsats, og gjennombrudd for vår logistikk- og kvalitets-sikringsløsning for avfallsbransjen.

«Selskapets iskalde profil og slogan «Reach Your Goals» har vakt oppsikt og åpnet mange dører for oss», sier co-gründer Jan Ivar Sandnes.

 

«Mange vil kalle dette for HMS-ekstreme. Men vi har klokketro på at om vi setter oss et digert og eventyrlig mål langt frem i tid, vil det gi både bedriften, vi som jobber der og familiene våre en skikkelig bonus. Det krever spesielle tiltak for å nå de mål vi har satt oss. Men ved å bruke eventyr i stedet for pisk har vi oppnådd mirakler!»

 

I 2018 har NN satt seg Mt Everest som nytt hovedmål og nok en gang med Børge Ousland som arrangør og mentor. Børge forteller at han har merket seg NNs forkjærlighet for store innovative mål, prestisjetunge geografiske koordinater og «HMS-extreme». Visjonen om Sydpolen er historie og blitt byttet ut med et massivt hovedmål og på veien dit, har vi bestemt oss for en serie delmål: Prøve å bestige «The 7 Summits» – det høyeste fjellet på hvert kontinent. «For i vår tid og vår bransje må man ta temperaturen på verdenen: miljø, levesett, konflikter, markeder og fremskritt. – Med dette skal vi både ruste, utvikle og motivere oss til å bli blant de fremste og beste i innovasjon av offentlig sektor i Norge og Europa innen 2018» - sier Jan Ivar som i dag har 13 ansatte.

 

Jan Ivar forteller videre at dette blir en reise hvor vi inviterer med våre relasjoner både digitalt og fysisk. ’Vi skal ta vår teknologi og kompetanse til nye høyder og mener våre produkter og tjenester vil få stor betydning for miljø, service og økonomi i årene fremover.

 

’Nå skal vi inspirere til, sammen med kommuner, offentlige selskaper og viktige aktører, å ta et skritt opp og inn i fremtiden. Mt Everest er inspirasjonen, innovasjon av offentlig sektor er visjonen og NNs produkter og kompetanse er verktøyet, sier Jan Ivar.

Kommentarer


I korte trekk

Norsk Navigasjon

Ble etablert i 2001 av rådyrjaktlaget ut fra eget behov for GPS. Forretningsideen i dag er å utvikle og levere åpne løsninger og tjenester basert på det fremste innen lokasjonsbasert teknologi og dens anvendelsesmuligheter.

Selskapet har satset mye på bedriftskultur, HMS og motivasjon. Med utgangspunkt i bedriftens slogan “Reach your Goals” ble prosjektet «Southpole2011» etablert. Selskapet planla og gjennomførte en sydpolekspedisjon for å feire selskapets visjon.  Prosjektet har vært med på å definere mange av selskapets verdier og tankesett og effektene av prosjektet har gitt svært positive resultater knyttet til lavere sykefravær, lojalitet, engasjement og stammekultur. Noen kaller dette for «HMS-extreme».


Nyttige fakta

Effektene av «southpole2011» perioden 2007-2011:

  • Sykefravær ned fra 6,5% til 0,5% (faktisk)
  • Effektiviteten er økt kraftig (subjektivt)
  • Økt kompetanse og stabilitet hos ansatte (praktisk)
  • Jevn og god vekst (objektivt)
  • En trygg og langsiktig lønnsomhet (fantastisk)

 

Tallenes tale forankrer NNs utradisjonelle bedriftsfilosofi:

  • Vi må ut av vår komfortsone for å yte maks og forbedre oss
  • Et eventyrlig, vilt mål setter et perspektiv og skjerper livskvaliteten
  • Trening, trivsel og samhold får bedre effekt ved et langsiktig og tydelig mål
  • God fysisk form gir mer energi. Dette gir bedre arbeidskvalitet – og like viktig, mer energi og kvaliteten hjemme!
  • Skal man lykkes må man ha det bra på alle felt: hjemme, på jobben og i dagliglivet. – Men det kommer ikke gratis…

Relevante poster